Evezőgépek

Válasszon
Sorrend
16 Találatok "Evezőgépek"
Szűrés és rendezés
Evezőgépek

Evezős szimulátorok

Ha otthoni edzőeszközökről van szó, a futópad, az ellipszis tréner és az evezőgép mind nagyon magasan állnak a népszerűségi ranglétrán. Nem csoda, hiszen edzéshatásuk több szempontból is nagyon pozitív hatással van, például az izomépítés és a zsírégetés szempontjából.

További előnyei közé tartozik az állóképesség növelése és a szív- és érrendszer javítása. Hogy pontosan mi rejlik az eszköz mögött, és milyen edzéshatása van az evezős edzőnek, azt az alábbiakban ismertetjük.

Mi az az evezőgép?

Ez a fitnesz- és sporteszköz szimulálja az evezős csónakban végzett mozgást. A hagyományos modellek stabil vázzal és stabil lábakkal rendelkeznek elöl és hátul, így a gép nagyon stabilan áll. A légkerék egyfajta lendkerék, és vonószerkezettel van felszerelve.

A testtel együtt mozgó ülés lehetővé teszi, hogy evezés közben előre-hátra tolja a felsőtestét és a fenekét. Az edzés kezdők és haladók számára egyaránt alkalmas, minden korosztály és fittségi szint számára, nők és férfiak számára egyaránt. Az edzés során használt ellenállás szintje a legtöbb eszközön egy forgatógomb segítségével állítható.

Evezőgépek - milyen izomcsoportokat edzünk és milyen egyéb eredményei vannak az edzésnek?

Ez a fitnesz- és sporteszköz szimulálja az evezős csónakban végzett mozgást. Az evezés erősíti az összes fő izomcsoportot, mint például:

  • karok
  • lábak
  • térdek
  • vádlik
  • felsőtest
  • has
  • fenék

A hát, a váll és a nyak izmai kíméletesen és tartósan erősödnek. Az evezőgép a leghatékonyabb módja a fogyásnak. Az edzés a teljes izomtömeg körülbelül 80 százalékát használja fel, ami rendkívül magas, óránként 400-800 kcal kalóriafogyasztást eredményez. Emellett az erő, az állóképesség és a szív- és érrendszer edződik.

A szív- és érrendszer erősítése érdekében ajánlott a pulzusméréssel és teljesítményszabályozással ellátott evezős ergométer. Az ütés nélkül végzett, sima mozdulatsornak köszönhetően ez egy olyan gyakorlat, amely nem okoz sérüléseket és kíméli az ízületeket. Az ínszalagok és ízületek terhelése sokkal kisebb, mint a futás vagy más sportok esetében. Fontos, hogy a hátát egyenesen tartsa edzés közben, és evezés közben a hasizmokkal együtt nyújtsa.

Evezőgépek - különböző modellek

Különböző ellenállási rendszerek léteznek. A leggyakoribb változatok a következők:

  • evezős edzőgép légellenállásos rendszerrel
  • mágneses evező edző
  • vízi evezős edző

A mágneses fék lehetővé teszi az evező egyenletes ütéseit. Nagyon alacsony ellenállási szinteket is beállíthat, hogy nagyon óvatosan kezdje a kondicionáló edzést, és fokozatosan növelje a terhelést.

A kötélrendszerrel ellátott evezőgépeken a mozgás kevésbé megerőltető, és a fejlődés általában simább. A vízellenállással rendelkező evezőgépek szintén az autentikus evezés érzését közvetítik. A víz csobogása azt a benyomást kelti, mintha valóban egy evezős csónakban ülnénk. Az ellenállás szükség szerint állítható, hogy az edzés változatos legyen. Helytakarékos a beépített összecsukható funkciónak köszönhetően.

Vásároljon evező edzőt

Az otthoni evezős edzőgép átfogó, hatékony és ízületkímélő, teljes testre kiterjedő edzést kínál az izomépítéshez és a szív- és érrendszer erősítéséhez. Ezenkívül ez a leghatékonyabb módja a fogyásnak, mivel az evezés számos izomcsoportot használ. Az anyagcsere így teljes fordulatszámon fog működni. Az evezős edzés sima, kontrollált mozgásokat foglal magában, amelyek nem igényelnek egyensúlyozást a kanyarokban, vagy ugrások és bukkanók tompítását.

Ezért kíméletes, de nagyon hatékony. Azoknak, akik evezőgépet szeretnének vásárolni, érdemes szem előtt tartaniuk, hogy a víz jó választás, mint természetes ellenállási rendszer, mert így sokkal valósághűbb az evezés élménye. A mágneses fékrendszerekben a készülék ellenállását a lendkereket fékező elektromágnes generálja. A kívánt ellenállás általában a forgatógomb segítségével állítható be.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.