Kenyértartó

Válasszon
Sorrend
11 Találatok "Kenyértartó"
Szűrés és rendezés
Kenyértartó

Kenyérkosár - stílusos tárolási lehetőségek

A pékáru állaga és frissessége döntő hatással van az ízére. Mégsem kell feltétlenül minden nap elmennie egy megbízható pékségbe, ha helyette van egy speciálisan kialakított tárolási lehetőség az otthoni konyhában: a kenyértartó doboz. Így a zsemle, a kenyér és a tészta ropogós marad, és védve van a naptól, portól és más elemektől.

Vásároljon kenyértárolót: Melyik stílus illik Önhöz és konyhájához?

Fehér vagy fekete legyen a kenyértároló? Inkább egy kis forma, vagy egy olyan, amibe belefér a szeleteletlen kenyér? Praktikus csukható fedéllel vagy levehető kupakkal? Egy dolog biztos: a mai kenyértartók már nem úgy néznek ki, mint két-három évtizeddel ezelőtt. A konyhában elegáns dekorációvá válnak, amely retro bájt áraszt, ugyanakkor sok karakterrel rendelkezik. Egy kis kenyértároló különösen alkalmas mindazoknak, akik zsemléket és tésztákat szeretnének benne tárolni, de megfelelő méretűnek kell lennie fél vagy egész kenyerek számára.

Ezenkívül a kenyértárolók számos különböző anyagból készülhetnek. A fém kenyértárolók igazi klasszikusnak számítanak, mert ez a robusztus anyag nemesnek tűnik, és elég rugalmasan nyomtatható. Ráadásul a fém mint anyag nem légáteresztő, ezért az egyes dobozokon kisebb légrések vannak - éppen csak annyi, hogy a kenyér és a tészta ne szívódjon ki teljesen. Az alternatív lehetőségek közé tartozik a könnyen tisztítható műanyag, kerámia vagy természetes fa. Így a kenyértároló megjelenését egészen pontosan összehangolhatja a konyhában domináns anyagokkal, hogy egységes megjelenést teremtsen, vagy vonzó kontrasztot hozhat létre egy másik anyag használatával.

Miért jó választás a fehér vagy fekete színű kenyértároló?

Az kelt fonottkalácsoktól a finom kéreggel rendelkező kovászos kenyérig: ha egy speciálisan erre a célra kialakított dobozban tároljuk, a pékáruk tovább maradnak frissek. A kenyértároló megakadályozza a pékáru idő előtti megpenészedését, ugyanakkor jobban megőrzi aromáját. Ráadásul a tészta nem szárad ki olyan gyorsan, így nem kell a vásárlás napján elhasználni. Hosszú távon még pénzt is megtakarít - és mint tudjuk, nagyon jól is mutat a konyhában.

Mire kell figyelnie, amikor kenyértárolót vásárol?

Az első és legfontosabb természetesen a tervezés és a méret. A kis kenyértárolóba néha csak egy szeletelt kenyér vagy néhány zsemle fér el, míg a nagyobb változatban két-három különböző kenyérfajta is elfér. Ezenkívül még egy kis kenyértárolónak is nagynak kell lennie, ha fémből készült, porszórtan bevont és korrózióálló. Egy másik gyakorlati előnye a könnyű tisztítás, néha még mosogatógépben is. Ugyanakkor a dobozoknak szellőzőnyílásokkal vagy lyukakkal kell rendelkezniük, hogy a levegő mindig keringhessen bennük.

Gyakran ismételt kérdések a kenyértárolóval kapcsolatban

Milyen stílusú kenyértárolókat vásárolhatok?

Vannak olyanok, amelyek természetes skandináv vidéki stílusúak, bájos retro megjelenésűek vagy például viszonylag stílus semleges műanyagból készültek. Az Ön személyes ízlése dönt!

Fehér vagy fekete kenyértartónak van értelme?

Hogy a tészta minden esetben friss maradjon! Ezenkívül a semleges színek, mint például a fehér vagy a fekete, vizuálisan nagyon könnyen integrálhatók a konyhába és más dekorációs elemekkel.

A fém vagy a fa kenyértartó dobozok jobbak?

A fémből készültek általában íztelenek és nagyon könnyen tisztíthatók. Mivel a levegő számára átjárhatatlanok, ezért mindig vannak légrések, amelyek ezt ellensúlyozzák. Másrészt a fa a nedvességet az anyagon keresztül átadja a külső környezetnek.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.