Léghűtő

Válasszon
Sorrend
  • Oldal 1 / 4
193 Találatok "Léghűtő"
Szűrés és rendezés
  • Oldal 1 / 4
Léghűtő

Levegőhűtő – kényelmes változat a légkondicionáláshoz

A levegőhűtők hasonlatosak a légkondicionáláshoz, de teljesen más alapon működnek.  A forró nyári napokon könnyű felüdülést adnak  azáltal, hogy  a hűvös levegőt a helyiségbe vezetik. A levegőhűtők egy berendezésben kapcsolják össze a ventilátort a légkondicionálással. A levegőhűtők fő előnye az alacsony energiafogyasztás , kis súly és nagy mozgékonyság. Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő levegőhűtőt , figyelembe kell venni néhány szempontot , hogy nyáron kellemes és hűs élményben legyen része.

Hogyan működik a levegőhűtő?

Az átlagos mobil légkondicionáló berendezések  a hulladékhő használata és képzése alapján dolgoznak , amely áthalad a hűtőkörön. A levegőhűtő egy hozzáadott hűtőrendszerrel rendelkező ventilátor típus , amely a jég vagy a hideg víz adagolásán alapszik. A legnagyobb különbség a légkondicionálás és a levegőhűtő között az, hogy a levegőhűtő nem használ  hátőanyagot. Az erős ventilátor a hátsó oldalon beszívja a levegőt és elülső irányba kifújja. A készülék belsejében található a konténer, amely jeges borítással lehet kibélelve, amelyek előzőleg fagyasztóban lettek megfagyasztva. Működés közben a levegő a hűtőelemen keresztül áramlik és hideget szív magába. A hideg levegő ezután a készülék elülső oldalán keresztül eljut a helyiségbe. Ez hőmérséklet csökkenést eredményez a helyiségben , a hatás viszont valamivel gyöngébb mint a légkondicionálásnál. A jeges borítás helyett hideg vízzel is meg lehet tölteni, így viszont a hatás alacsonyabb lesz. A levegőhűtő addig teljesíti a küldetését,  amíg a jégborítás el nem olvad – utána úgy működik, mint egy átlagos ventilátor , amíg újra fel nem töltjük jéggel, vagy hideg vízzel.
A légkondicionálástól eltérően a levegőhűtő növeli a helyiség páratartalmát , ami jó hatással van a szervezetre.  A nyálkahártya nedves marad , úgyhogy csökken a meghűlés veszélye a nyári hónapok alatt.

Fúvócső – igen vagy nem?

Aki levegőhűtőt akar vásárolni, megteheti kiegészítő felszerelés nélkül is. A készülék nem képez semmilyen hulladékhőt , ezért ugyanúgy elhelyezhető a helyiségben, mint a ventilátor. Nincsen szükség a szívócső elhelyezésére az ablakon keresztül , viszont a teljesítmény alacsonyabb, mint a légkondicionálásnál. 

Mi az előnye a levegőhűtőnek?

A hordozható levegőhűtőt bárhol lehet használni  és könnyen áthelyezhető egyik helyiségből a másikba.  A légkondicionálással ellentétben mobilisak és könnyen szállíthatóak. Ez azért van, mert a levegőhűtőkben nincsen kompresszor  és könnyű elemekből áll, mint pl. a műanyag. Az, hogy nincsen kompresszor, szintén egy nagy plussz, ami a zajosságot illeti.  A mobil levegőhűtők nagyon csendesen dolgoznak  és ezért éjszaka is lehet őket használni. Családi házakban, vagy lakásokban sem lesz semmilyen probléma a levegőhűtő használatával.  A zajszint megegyezik egy átlagos ventilátor zajszintjével , vagy kicsit magasabb lehet abban az esetben, ha a levegőhűtő  erősebb ventilátorral van ellátva. További előny az alacsony energiafogyasztás. Amíg a légkondicionáló berendezések gyakran  1000 W fogyasztanak egy óra alatt,  a levegőhűtők takarékosabbak  és az energiafogyasztásuk egy erősebb égő szintjén van.  A legerősebb érv a levegőhűtő vásárlása mellett  minden bizonnyal az alacsony ár.

A levegőhűtő érdekes tulajdonságai

A levegőhűtők több olyan érdekes tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeket első látásra nem ismerünk fel , mert sok esetben úgy beszélnek róluk, mint másodosztályú hűtőkről. Viszont sokkal univerzálisabbak, mint azt várná: A ventilátort több fokozatban be lehet állítani úgy, hogy a hűtő hatást az Ön igényei szerint generálja. Ezen kívül a levegőhűtők többsége rendelkezik  fűtő funkcióval is , amely a változatosság kedvéért  felmelegít a hideg napokon. Amíg a légkondicionálót csak a nyári hónapok alatt élvezhetjük , a jó minőségű levegőhűtőt használhatjuk egész évben. A levegőhűtő minden probléma nélkül kihűti a kisebb helyiségeket, a nagyobb helyiségekben használjunk inkább légkondicionálást. A modern levegőhűtő rendelkezik szűrőberendezéssel , ami állandóan biztosítja a tiszta levegőt. A pornak nincsen  esélye, így a levegőhűtő alkalmas az allergiások számára is.

Levegőhűtő ionizátorral

Aki levegőhűtőt szeretne vásárolni, gondolhatna az ionizátorral rendelkező levegőhűtőre is. Egy speciális levegőszűrőről van szó, amely a levegő komponenseit – úgyn. molekulákat – ionizálja. A készülék nagy mennyiségű negatív töltetű iont generál. Ezek képesek lekötni a káros anyagokat és a káros anyagok részecskéit. Egészében azt mondhatjuk, hogy a levegő meg van tisztítva a káros anyagoktól.Az ionizátorral rendelkező levegőhűtő  harcol a gombák, szagok és a vírusok ellen. Az ionizálóval rendelkező levegőhűtő  eltávolítja a penész-szagot  például a pincékben és a raktárhelyiségekben is.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.