Szobabiciklik

Válasszon
Sorrend
38 Találatok "Szobabiciklik"
Szűrés és rendezés
Szobabiciklik

Szobakerékpárok

A szobakerékpár (más néven: otthoni tréner) az állóképességi edzés egyik klasszikusa és az egyik legnépszerűbb otthoni fitneszeszköz.

Nem számít, hogy esik az eső, vihar van, vagy havazik - egy otthoni kerékpárral bármikor edzheti állóképességét és égetheti a kalóriákat. A legjobb az egészben, hogy a kényelmes ülőalkalmatossággal nemcsak az ízületeket kíméljük, hanem erősítjük is.

Ezenkívül elégeti a felesleges kilókat, csökkenti a stresszt és megelőzi az olyan betegségeket, mint a cukorbetegség. Túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. De nem. A szobakerékpár viszonylag sérülésmentes állóképességi edzést tesz lehetővé, ezért minden edzettségi szint és minden korosztály számára alkalmas. Egyébként: az ergométereket vagy kerékpár-ergométereket gyakran azonosítják az otthoni kerékpáros edzőkkel.

Vizuálisan valóban zavarba ejtően hasonlóak, de bizonyos technikai szempontok alapján meg lehet különböztetni a kerékpáros edzőgépeket az ergométerektől. Elmondjuk a különbségeket.

Mi az a szobakerékpár?

Gyakran az otthoni testmozgáshoz használt berendezéseket "rotopednek" nevezik. Ide tartoznak az evezőgépek vagy a cross trainerek is. Idővel azonban a rotoped kifejezés az úgynevezett kerékpáros edzőgépet jelentette.

A szobakerékpár jellemzője, hogy a mágneses fékrendszer kézzel vagy elektronikusan vezérelhető. Az ellenállásokat fokozat szerint választják ki. Ezek állandóak maradnak, függetlenül attól, hogy milyen könnyedén vagy erősen pedálozik.

Azok, akik mérsékelt állóképességi edzéseket szeretnének végezni, jól fel lesznek szerelve egy szobakerékpárral.

Mi az az ergométer?

Míg a szobakerékpár elektronikusan és kézzel is vezérelhető, addig az ergométert csak elektronikus mágneses fékkel lehet vezérelni. A lényeges különbség a szobakerékpárhoz képest az, hogy az ellenállások nem lépésekben, hanem nagyon pontosan wattban vannak beállítva, és ezért mérhetők. Attól függően, hogy milyen erős a lépéstempója, az ellenállás beállítása módosul: lassú pedálozáskor az ellenállás növekszik. Az ellenállás gyors pedálozással csökken.

Az ergométerek maximális ellenállása alapvetően sokkal nagyobb, mint a szobakerékpáré, ezért az ergométerek inkább a haladó hobbi sportolók számára alkalmasak.

Szobakerékpár vagy ergométer - melyik a megfelelő számomra?

A kis technikai különbségekkel, mint például az ellenállás beállítása, az eszközök különböző edzési célokra és célcsoportokra alkalmasak. A szobakerékpárok alkalmasak:

  • egy gyengéd edzéshez és bemelegítéshez.
  • kezdők és olyanok számára, akiknek kevés tapasztalatuk van az otthoni edzésben.
  • azok számára, akik egy egyszerű és költséghatékony készüléket keresnek.
  • azoknak, akik szeretnének tenni valamit az állóképességükért és a szív- és érrendszerükért.

Az ergométerek ideálisak:


  • minőségi és intenzív állóképességi edzéshez.
  • azok számára, akik pontosan szeretnék ellenőrizni és mérni a terhelésüket.
  • a haladó és professzionális otthoni képzéshez.
  • igényes és teljesítményorientált edzéshez.

Szobakerékpár vásárlása - mire figyeljünk?

1. Lendkerék

A lendkerék határozza meg az edzés kényelmét. Mert minél nagyobb a lendkerék súlya, annál nagyobb a kényelem és annál simább a pedálozás. A táblázat segítségével megtudhatja, hogy melyik lendkerék súlya a megfelelő az Ön számára:

Lendkerék Profil Használat
> 15kg szakemberek versenysport, versenyek
9-14kg ambiciózus
hobbi sportolók
zsírégetés, állóképességi edzés
1-9kg kezdők bemelegítés, állóképességi edzés,
kardiovaszkuláris edzés

2. Állítható kormány és nyereg?

Minél több beállítási lehetőséggel rendelkezik egy szobakerékpár vagy ergométer, annál egyénibb és jobb a berendezés, és így az edzés is az egyéni igényekhez igazítható.

Ha például gerincproblémái vannak, a háttámla beállítása nagyon fontos a testtartás érdekében. Tartós gerincproblémák esetén érdemes megfontolni a háttámlás ergométert, amely a háttámlának és a kényelmes ülésnek köszönhetően rendkívül kíméletes a háthoz.

3. Maximális terhelés

Elvileg: minél nagyobb a kerékpár-edző súlya és maximális terhelése, annál stabilabb. A könnyű, <90 kg-os terhelésű otthoni edzők nagy sebességnél kissé imbolyoghatnak. Az alábbi táblázatból kiderül, hogy az edzettségi szinttől függően milyen maximális terhelés ajánlott.

Profil Max. felhasználói súly
kezdők < 120kg
hobbisportolók 120kg up to 150kg
szakemberek 150-180kg

A könnyű szobakerékpárok nagy előnye, hogy általában összecsukhatóak. Az összecsukható szobabiciklik különösen praktikusak olyan lakásokban, amelyekben nincs sok hely a nagyméretű berendezések számára.

4. Műszaki jellemzők

Sok modern, kiváló minőségű ergométer beépített konzollal és képernyővel rendelkezik, amely a futópadhoz hasonlóan megjeleníti az időt, a távolságot, a pulzust, az elégetett kalóriákat stb. Az integrált edző programok sem ritkák már. Ha mobiltelefont vagy táblagépet szeretne csatlakoztatni a kerékpáros trénerhez, először ellenőrizze, hogy van-e beépített mobiltelefon- vagy táblagéptartó. Ha igen, akkor általában van lehetőség arra, hogy a táblagépet Bluetooth segítségével csatlakoztassa a készülékhez.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.