Trénerek

Válasszon
Sorrend
  • Oldal 1 / 2
110 Találatok "Trénerek"
Szűrés és rendezés
  • Oldal 1 / 2
Trénerek

Állóképességi edzés

Az otthoni állóképességi edzés egyre népszerűbb, mivel sokan szeretnék elkerülni a drága edzőtermi tagsági díjakat és az utazást is. A saját otthona kényelmében, a nyitvatartási időtől és az időjárástól függetlenül, teljesen rugalmasan, a kedve szerint edzhet. Számos alkalmas eszköz létezik, például ellipszis tréner, futópad, evezőgép vagy szobabiciklik. Nagyon jótékony hatással lehetnek az egészségre, különösen a szív- és érrendszerre.

Állóképességi edzés - egészségügyi előnyök

Az otthoni környezetben végzett állóképességi edzésnek számos előnye van: alkalmas a fittség fenntartására és a kalóriaégetésre. Serkenti az anyagcserét, javítja az állóképességet, a fittséget és az állóképességet, rendkívül pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, és ezáltal elősegíti az általános egészséget. Az állóképességi edzés csökkentheti a különböző betegségek kockázatát.

A kardió edzések az erőnléti sportolók számára is hatékonyak. A regenerálódás után az izmok gyorsabban épülnek újjá. Ahhoz, hogy az egészségre gyakorolt előnyöket teljes mértékben kiaknázhassuk, fontos, hogy rendszeresen és kellő mennyiségben mozogjunk. Végül, de nem utolsósorban az állóképességi sportok boldogsághormonokat is felszabadítanak, jó hangulatba hoznak, és segíthetnek enyhíteni vagy megelőzni a depressziót.

Állóképességi edzés - milyen felszerelés alkalmas?

  • Szobakerékpár: ezzel az eszközzel különféle sportcélokat lehet elérni ízületkímélő módon. Az ülésen ülve és pedálozva a lábizmok edződnek, erősödik a kondíció és stimulálódik a szív- és érrendszer. Az edzőeszközök jelentősen hozzájárulhatnak a mozgásszervi problémák, például a hátfájás megelőzéséhez is. A terhelés egyénileg állítható az ellenállási szintek segítségével. Sok modell rendelkezik integrált pulzusmérővel, általában a markolaton. A pulzusszám mellett a kijelzőn a megtett távolság, a sebesség, az idő és a kalóriafogyasztás is leolvasható.

  • Elliptikus tréner: Ez a berendezés nagyon kíméletes az ízületekhez, ezért alkalmas olyan túlsúlyos emberek számára, akiknek az ízületei a normál futás során nagy igénybevételnek vannak kitéve. Minden fő izomcsoportot megmozgatunk. A karok is érintettek. Ez növeli a kalóriafogyasztást. A választható programok tökéletesen kiegyensúlyozott képzési programot kínálnak.

  • Futópad: Segítségével is rengeteg kalóriát lehet elégetni és hatékonyan növelni a fittséget. A sima felület enyhén rugózik, ezért kíméletes az ízületekhez. Számos modellnél különböző programok és sebességszintek közül választhat, hogy növelje fittségi szintjét.

  • Evezős edzőgép: A készülék hitelesen szimulálja az evezés közbeni mozgást. Az ülés a sínek mentén mozog, ahogy a fogantyúkat vagy a markolatokat evezés közben a testhez húzzák. Az ízületeket kímélő evezős ergométer nemcsak a szív és a vérkeringés munkájának javítását és a zsírégetés hatékony elősegítését teszi lehetővé, hanem a teljes izomzat edzését és a hátfájás megelőzését is. Az evezőgép ellenállása szükség szerint állítható az edzés változatossága érdekében.

Összegzés

A zsírégetés, a fogyás, a fittség növelése, az izmok és a szív- és érrendszer erősítése, az állóképességi edzésnek számos előnye van. Mindez a jó egészségért, mivel csökkenti számos betegség kockázatát. Az állóképességi és az erőnléti edzés nem zárja ki egymást. Éppen ellenkezőleg, tökéletesen kiegészítik egymást. Mindenki maga döntheti el, hogy melyik eszköz illik hozzá a legjobban.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.