Légkondícionálók

Válasszon
Sorrend
20 Találatok "Légkondícionálók"
Szűrés és rendezés
Légkondícionálók

Az autókban, áruházakban, de a háztartásokban is  egyre jobban ki tudjuk használni ezeknek a berendezéseknek a frissítő hatását. A légkondicionálás alkalmas lehet minden háztartásba, de a piacon különböző modellek léteznek, amelyek különböznek úgy a hatékonyságban, mint a felszerelésben.

Hogyan működik a légkondicionálás?

A légkondicionálás bebiztosítja a helyiségben a kellemes klímát , így javítja az otthoni és a munkahelyi légkört is.  Az alacsonyabb hőmérséklettel együtt alacsonyabb páratartalmat is biztosít.  Ideális váltakozva egyenletesen szellőztetni a hideg levegő áramlásával , mert a hideg és e meleg hirtelen változása  egészségtelen a vérkeringésre  és túlzottan igénybe veszi a szervezetet.  

A légkondicionálás üzemelése  hasonló a hűtőszekrényéhez:  a gáz hűtőanyaga kompresszorból szívódik, a gáz felforrósodik és ez jelentősen csökkenti a belső nyomást. A nyomóvezeték segítségével  a forró gőz a kondenzátorba van vezetve, amely újra a ventilátorral van hűtve.  

A gőz cseppfolyóssá válik  és eléri az ún. folytó ventilt. Ezen a keskeny nyíláson való átfolyás után  a folyadék hirtelen teljesen hideg lesz. Végül a folyadék belejut az elpárologtatóba ahol eltávolítja a meleget a helyiségből. Ez azt jelenti, hogy a légkondicionáló nem a hideg  adagolásával, hanem a meleg elvonásával működik.

Mennyi energiát használ fel a légkondicionáló?

Aki légkondicionáló berendezést akar vásárolni, tekintetbe kell hogy vegye a készülék energetikai  hatékonyságát. Amíg a helyiség fűtése viszonylag  könnyen megoldható a hőelvezetés műszakilag sokkal igényesebb,  ezért az energia fogyasztás is sokkal magasabb. Ez azt jelenti, hogy a légkondicionáló berendezések több energiát fogyasztanak. Az egyes kezelési elemek állandó fejlesztésének következtében  viszont a berendezés hatékonysága állandóan növekszik.  

A légkondicionáló berendezések különböző energetikai osztályban mozognak  az  A+++  (nagyon jó energetikai egyensúly) – tól  egész a D -ig (gyöngébb energetikai egyensúly) . Az érvényes törvényekkel  összhangban az újonnan gyártott légkondicionálóknak minimálisan B energetikai osztállyal kell rendelkezniük.  Az osztály a teljesítmény és a hűtési kapacitás közötti egyensúllyal van meghatározva.  Egészében azt mondhatjuk, hogy a A+, A++ a A+++  osztállyal rendelkező légkondicionálók  ekológiai és ekonómiai szempontból a legéletképesebbek.

A kétrészes légkondicionáló rendszer  halkabban működik, mint a mobil konkurense , mivel a kompresszor a fal külső olalán van, nem a helyiségben.  A kétrészes készülékek nagyon hatásosak és hasznosak.  A szerelés azonban nehézségekbe ütközhet, főleg ha közös helyiségekről van szó. Először is a búgás a külső oldalon problémát jelenthet a szomszédoknak , másodszor az üzembehelyezést szakembernek kell elvégeznie, amely jelentős költségekkel járhat. 

Egészében azt mondhatjuk, hogy az osztott rendszer jó választás, ha újépítésű házról, vagy önálló telekről van szó. A bérelt ingatlan esetében előnyösebb kihasználni  a mobil légkondicionáló egységek flexibilitását , már csak azért is, mert télen  tárolhatók a pincében is.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.