Légtisztítók

Légtisztító készülék vásárlása

A por és a pollenek által okozott szennyeződés nemcsak kellemetlen, hanem a baktériumok táptalaja is, ezért káros lehet az egészségre. Légtisztítót vásárolni azonban nem csak az allergiában szenvedőknek javasolt. Ismerje meg, hogyan működnek ezek az eszközök, mik a különbségek, és milyen funkciókkal rendelkeznek.

Légtisztító - mik az előnyei?

A por minden otthonban megtalálható, de ha túl nagy mértékben van jelen, egészségügyi problémák, például légzési problémák léphetnek fel. Különösen az allergiában szenvedők érzékenyek a porban található allergénekre. A légtisztítók képesek kiszűrni a szennyeződések részecskéit a helyiség levegőjéből. Ezek közé tartoznak:

 • Finom szemcséjű por

 • Pollen

 • Penészspórák

 • Vírusokkal szennyezett aeroszolok

 • A bútorokból származó káros részecskék

 • Aldehidek vagy szénhidrogének

A légtisztító fő célja a beltéri levegő minőségének javítása. Ez különösen előnyös az asztmások és allergiások számára. A készülékkel enyhíthetik a tüneteiket. A légszűrő szintén hasznos a nagyon magas légszennyezettségű területeken.

Különböző típusú és stílusú légtisztítók

A légtisztítók a párásítókkal együtt fontos termékek az egészség és a wellness szempontjából. Működési módjuk egyszerű: az egységek egy szűrőrendszerből állnak. Az előszűrő megtisztítja a helyiség levegőjét a durva részecskéktől, például a szálaktól. Egy másik szűrő, amely általában egy nagy hatékonyságú HEPA-szűrő, eltávolítja a finom port, a polleneket és az apró részecskéket. A harmadik elem általában egy aktívszén szűrő. Elnyeli például a szagokat.

A HEPA-tisztítók nagy hatékonyságú részecskeszűrővel működnek, amely nagyon hatékonyan távolítja el a káros, még a legkisebb részecskéket és szagokat is. A HEPA-szűrők a helyiség levegőjét egy finom hálón keresztül vezetik át, amely felfogja a káros részecskéket. Ezek az optimális légtisztítók a por ellen. Léteznek Hepa szűrők is, amelyek képesek kiszűrni az aeroszolokat és a vírusokat.

Az ionizátorok ionok terjesztésével és a lebegő anyagok feldúsításával tisztítják a levegőt. A készülék vonzza azokat a nagyobb méretű szennyező részecskéket, amelyek lesüllyednek. A működés közben keletkező ózon antibakteriális hatású és számos vírust elpusztít. A cigarettafüsttel telített helyiségeket és a gyermekszobákat nem szabad ionizátorral tisztítani.

Az aktívszenes légtisztítók, gyakran HEPA-szűrővel kombinálva, olyan apró részecskéket is felfognak, amelyeket a hagyományos szűrők nem tudnak. Eltávolítják a kellemetlen szagokat, lebontják a káros gázokat, és ideálisak az allergiások számára.

A légmosók vízzel tisztítják a helyiség levegőjét és megkötik a port.

Légtisztító vásárlása - választékunk széles

A készülékek a legkisebb részecskéket is eltávolítják a levegőből. Ez biztosítja a higiénikus levegőminőséget. A rendelkezésre álló kínálatban mindenki számára megtalálható a megfelelő modell. A fent említett berendezések és működésük kombinációja akkor ideális, ha egyesíti az előnyöket. Ezek közé tartozik például a 3 az 1-ben légtisztító ionizátorral, ventilátorral és UV-sterilizátorral vagy a Vita Pure 5 az 1-ben. Tekintse meg az olyan különleges funkciókat is, mint:

 • Visszajelző

 • Különféle üzemmódok

 • Kapcsolható UV-fertőtlenítő, amely akár 97,6%-kal csökkenti a baktériumok koncentrációját

 • Ventilátor funkció, amely növeli a légtisztítás hatékonyságát

 • Állapotjelző LED-ek

 • Aroma diffúzor

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kinek ajánljuk a légtisztítókat?

A finom por általi szennyezés mindannyiunk számára probléma, nem csak az allergiások és asztmások számára. Ezért érdemes mindenkinek olyan légtisztítót vásárolni, amely kiszűri ezeket a részecskéket a levegőből.

Hogyan működnek a légtisztítók?

A készülékek általában különböző típusú szűrőket kombinálnak, például előszűrőket, aktívszén szűrőket és HEPA-szűrőket. Ezek különösen hatékonyak, és a legkisebb részecskéket sem engedik át.

Mire figyeljen a vásárlás előtt?

A por és egyéb részecskék eltávolításának hatékonysága a helyiség térfogatától függ. Nagyobb helyiségek számára nagyobb teljesítményű szűrővel és ventilátorral ellátott modellek állnak rendelkezésre. Vásárlás előtt ellenőrizze a kapacitást és az áramlási sebességet.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.