Gumis lepedők

Válasszon
Sorrend
34 Találatok "Gumis lepedők"
Szűrés és rendezés
Gumis lepedők

Ágyneműk vásárlása: mi számít?

A jól illeszkedő lepedő a matraccal együtt a pihentető alvás alapjának számít. Ha túl nagy és csúszós, vagy kényelmetlen anyagból készült, alvászavart okozhat. Ezért győződjön meg arról, hogy a lepedő mérete tökéletesen illeszkedik a matracához, és hogy az anyag a lehető legbőrbarátabb. Itt áttekintést kaphat a leggyakoribb méretű lepedőkről, és megtudhatja, hogy milyen kritériumok játszanak szerepet a vásárlásnál.

Milyen méretű elasztikus lepedők állnak rendelkezésre?

Elasztikus lepedők egy- és kétágyas ágyakhoz egyaránt kaphatók. Az egyszemélyes ágyak német szabványmérete a 90x200-as méretű lepedő (centiméterben). 140x200-as méretű lepedők alkalmasak keskenyebb franciaágyakhoz, míg a 180x200-as méretű lepedő a franciaágyak szabványmérete. Ezenkívül 160x200 vagy 190x220 méretű franciaágyak is rendelkezésre állnak. Ez utóbbi a nagyobb franciaágyak esetében jöhet szóba.

Fontos megjegyzés: Ezek a lepedők általában 25-30 cm magas matracokhoz alkalmasak. Ha magasabb matracon alszik, ügyeljen a megfelelő méretekre. Ha a lepedő nem illeszkedik tökéletesen, könnyen leválhat a matracról és lecsúszhat róla az éjszaka folyamán.

Miért van szükség a szorosan illeszkedő lepedőkre?

A lepedő elasztikus derékpánttal van ellátva, így rendkívül könnyen áthúzható a matracon, és megfelelő méretezés esetén optimálisan tart is. A bevarrt gumiszalag lehet a teljes kerület körül, vagy csak a négy sarkon. A körkörös rugalmas szíj előnye, hogy minden irányban megfelelő feszítőerőt biztosít. Ezzel szemben a négy sarokban lévő rugalmas anyag könnyebben gyűrődhet.

A lepedő elsősorban a matrac védelmére szolgál. Megvédi a fekvőfelületet a szennyeződésektől, testnedvektől, gombáktól, atkáktól és kórokozóktól.

Elasztikus lepedők vásárlása: a legfontosabb kritériumok áttekintése

Ha nyugodtan szeretne aludni, javasoljuk, hogy a lepedő vásárlásakor mindig figyeljen a megfelelő méretre és az integrált gumik típusára. Egy- vagy kétágyas ágyban alszik? Magától értetődik, hogy a 90x200-as ágynemű kizárólag egyszemélyes ágyakra készült.

Ezenkívül az anyag minősége döntő szempont a vásárláskor, mivel befolyásolja a melegségérzetet és az alvás közbeni izzadságtermelést. Pamut, szatén és mikroszálas lepedőket kínálunk. A puha pamut dzsörzé anyag mérete stabil és rugalmas.

GYIK

Milyen anyagból készülnek a lepedők?

A pamut a legelterjedtebb anyag, mivel magas hőmérsékleten mosható és jó nedvességfelszívást biztosít. A dzsörzé szintén pamutból készül, de rugalmasabb. A perkál lepedők sokkal kifinomultabbnak tűnnek. Ez a szilárd pamutszövet nagyon kellemes a bőrnek.

Milyen matracokhoz alkalmasak az elasztikus lepedők?

Ezek a lepedők rugós és habmatracokhoz alkalmasak. A rugalmas sarkoknak köszönhetően a lepedő könnyen rögzíthető. Az ilyen lepedők nem alkalmasak box spring ágyra vagy rúgós matracra.

Vásárolhatok elasztikus toppereket is?

A szabványos modellek nem alkalmasak erre a célra, mivel a matrac feletti felső topperek általában nem magasabbak 10-12 cm-nél, és a lepedő csúnyán gyűrődne rajtuk. Vannak azonban olyan pamut lepedők is, amelyek tökéletesen illeszkednek a rugós matrac feletti felső matrachoz.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.