Gyerekülések

Válasszon
Sorrend
25 Találatok "Gyerekülések"
Szűrés és rendezés
Gyerekülések

Autósülés és babakocsi: biztonságos, praktikus és funkcionális

Legyen szó akár egy kirándulásról a nagyszülőkhöz, akár egy közös családi sétáról, a kis emberkék ugyanolyan biztonságban és kényelemben szeretnének utazni, mint a "felnőttek". Egy minőségi gyermeküléssel és egy jó babakocsival ez sem jelent problémát. A választás megkönnyítése érdekében íme a legfontosabb döntési szempontok.

Autósülés gyerekeknek: mire kell figyelni?

Minden gyermekülés alapvetően egy bizonyos osztályba sorolható. A klasszikus osztályozás a 0. osztállyal kezdődik: itt egy olyan gyermekülésről van szó, amely kagyló alakú és hátrafelé néző autósülés. Tíz kilogramm testsúlyig használható. A 0+ osztály nagyon hasonló, de legfeljebb 13 kilogramm súlyú gyerekek számára alkalmas. Az I. osztályú gyermekülés 9 és 18 kilogramm közötti gyermekek számára készült. Itt választhat az előre néző modell vagy az ún. reboarder közül. A II. osztály ezzel szemben már ülésmagasító, és sokkal kompaktabb. Ezek az ülések háttámlával vagy háttámla nélkül kaphatók. Gyermeke egészen óvodás és iskolás korig használhatja, mivel a maximális súlyhatár 25 kilogramm. Továbbá létezik III. osztály is. Ez az ülésmagasító 22-36 kilogramm testsúlyú gyermekek számára alkalmas, ami hét és tizenkét év közötti életkornak felel meg. Ha autós gyermekülést szeretne vásárolni, mindig figyeljen a megfelelő osztályra.

Klasszikus babakocsi vagy inkább sport babakocsi?

Aki ma babakocsi vásárlását tervezi, sokféle kialakítás közül választhat. Kezdetben jó választás egy olyan babakocsi, amelyben gyermeke kényelmesen feküdhet. Egyes modellekhez még gyermekülés is csatlakoztatható. Az olyan kiegészítők, mint a kerekeken lévő lengéscsillapítók és a tágas tárolókosarak megkönnyítik a sétát a babával. Ha kombinált babakocsit választ, általában kap egy hordozót és egy ülést is, így a babakocsi együtt nő a kicsivel. Ha a baba már önállóan fel tud ülni, egyszerűen kicserélheti a hordozót egy ülésre. Autósülésként a babakocsi sokkal kompaktabb, helytakarékosabb és manőverezhetőbb. Körülbelül hat hónapos kortól alkalmas gyermekek számára, és általában állítható háttámlával van felszerelve. Alternatívaként választhat egy sport babakocsit is. Több kényelmet kínál, mint egy babakocsi, és jó rugózással rendelkezik. Mind a babakocsi, mind az autósülés esetében a gyermeknek már képesnek kell lennie arra, hogy segítség nélkül fel tudjon ülni.

A legfontosabb szempontok autósülés vagy babakocsi vásárlásakor

Az életkor, a súly és a tervezett használat játszik a legnagyobb szerepet a választásnál. A kidolgozás azonban legalább ilyen fontos. Ezért győződjön meg arról, hogy a kívánt termék megfelel a legújabb biztonsági előírásoknak és azt tesztelték is. Ami a megjelenést illeti: saját ízlése szerint dönthet, mert a mai minták mindegyike gyönyörű!

GYIK

Milyen legyen a babakocsi felszereltsége?

Szüksége van egy nem túl puha pelenkázó alátétre, nedvesség elleni védelemre, egy jól illeszkedő huzatra, egy lábzsákra és ideális esetben egy bundazsákra.

Mi az i-Size gyermekülés?

Ez a gyermekülés megfelel a 2013-ban hatályba lépett ECE R129 szabványnak. Itt már nem a súly, hanem a testméret a fontos. A régi ECE R44 szabvány (súlyosztály) azonban továbbra is érvényben marad.

Hogyan tarthatom melegen a gyermekemet az autósülésben?

Léteznek speciális résszel ellátott burkolatok, amelyeken keresztül áthúzható az öv.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.