Öntöttvas edények

Válasszon
Sorrend
42 Találatok "Öntöttvas edények"
Szűrés és rendezés
Öntöttvas edények

Holland Sütő

Az első napsugarakkal sokan visszatérnek a kertbe. A grillezés és a sütögetés szerelmesei most megtalálják a számukra fontos dolgokat. A gáz- vagy faszéngrill mellett a rendkívül hőálló holland sütő rengeteg lehetőséget kínál. Holland cserépnek is nevezik, amely kiváló minőségű és tartós termék. Használhatja sütéshez, besütéshez, pároláshoz vagy különféle ételek főzéséhez, igény szerint felső és alsó melegítéssel egyaránt.

Holland sütő - amit tudnunk kell

A masszív, vastag falú edény öntöttvasból készült, és az anyag kiváló tulajdonságainak és minőségi kivitelezésének köszönhetően szinte elpusztíthatatlannak számít. Vásárolhat öntöttvas holland sütőt, és sokféleképpen használhatja:

  • Grill
  • Sütő
  • Tűzrakóhely holland sütővel
  • Tűzhely, lábak nélkül

Szinte minden étel, például levesek, pörköltek, raguk, gulyás, sertéshús, sültek, kenyerek és sütemények készíthetők benne sütve, párolva vagy besütve. A hő nagyon jól felhalmozódik az edényben. Az alapvető különbség a tűzhelyhez képest a hőforrással, például a szénnel való közvetlen érintkezés. Az edény a következőkből áll:

  • Edény és fedél
  • Lábak
  • Fogantyúval

A lábak lehetővé teszik, hogy vastag falú, különösen hőálló és hővezető faszénedényt építsen, vagy a fogantyúval a kandalló fölé akassza. Használata egyszerű: pácolt vagy fűszerezett ételt teszünk bele egy kevés vízzel, majd beletesszük például az izzó parázsba. A szintén öntöttvas fedelének különlegessége a kifelé húzódó perem. Brikettet vagy szenet is elhelyezhet rajta, és így felső és alsó fűtést érhet el. Ez akkor jó, ha párolni vagy sütni szeretne. A perem megakadályozza, hogy a szén az ételbe kerüljön. Az ételeket finoman és pontosan készítik el. Az elkészítés során ne nyissa ki túl gyakran a fedelet.

Holland edény vásárlása - különböző típusok/fajták

Fedezze fel a tűzrakó edények nagy választékát az online áruházban. Sok modell lábakkal és fogantyúval rendelkezik a felakasztáshoz. A méretek is változnak, például:

  • 4 liter: kettő-négy személy számára
  • 5,7 liter: négy-hat személy számára
  • 9 literes holland sütő: tíz vagy több személynek

Szintén népszerű a holland sütő készlet, amely több terméket tartalmaz: tartalmaz egy nyeles fazekat, egy serpenyőt, egy stílusos edényt, egy sütőlapot, egy edénytartót és egy fedőemelőt. Ezt általában a szállítási terjedelem tartalmazza. Ezzel felemelheti a fedelet.

Tulajdonságok - melyik holland sütő legyen az?

A sekély edények magas hőmérsékletet igénylő ételekhez, a mély modellek pedig alacsony hőmérsékletű ételekhez alkalmasak. A különböző méretek mellett a széles kínálatban mindenki megtalálja a számára megfelelő tűzrakó edényt. Lábtartóval vagy anélkül legyen? Ez lehetővé teszi a kültéri és/vagy beltéri használatot. Az edényt a fogantyú segítségével nyílt láng fölé akaszthatja. Ha a fedőnek is van lába, akkor fejjel lefelé a parázsra helyezhető, és serpenyőként használható.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mi a holland sütő?

Az univerzális tűzrakó edény nehéz és masszív. Öntöttvasból készül, és az edényen és a fedélen kívül általában lábak és egy hordozófogantyú is tartozik hozzá. A robusztus öntöttvas edény használható főzéshez, pároláshoz, sütéshez, pörköléshez és besütéshez, például sertéshús, pörkölt, borda, chili con carne vagy tészta készítéséhez. Bölcs dolog praktikus kiegészítőkkel felszerelkezni. Ezért vásárolhat egy holland sütőkészletet.

Mi a különleges az öntöttvasban?

Az anyag vastagságának köszönhetően a hő hosszú ideig megmarad. Az edényt párolt éltelek készítésére is használhatja. Az öntöttvas nagyon lassan veszi fel a környezeti hőmérsékletet, viszont hosszú ideig megtartja azt. Még ha a tűz ki is alszik, akkor is rengeteg hő és energia van benne.

Miből készült ez a tűz edény?

A tömör öntöttvas edények egy fedéllel ellátott edényből állnak. Alatta kis lábak vannak, így közvetlenül a parázsra teheti, vagy a fogantyúval a tűz fölé akaszthatja. A görbületnek köszönhetően a parazsat a fedélre is lehet helyezni, így egy alsó és egy felső fűtés jön létre.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.