Medicin labdák

Medicinlabdák és fitneszlabdák - funkcionális fitnesz labda alakban

A medicinlabda a testnevelésórák klasszikusa, amely az utóbbi években igazi újjáéledésnek indult. Ez főként annak köszönhető, hogy a súlyzós edzőgolyók széleskörű felhasználási lehetőségeket kínálnak a funkcionális edzésben. Robusztus, dinamikus és rugalmas - ilyen a modern medicinlabda edzés közben, és tökéletes kiegészítője a kétkezes súlyzónak vagy kettlebellnek.

Medicin labdák 2 kg-tól 25 kg-ig - ideális súly minden gyakorlathoz

A medicinlabda már nem a domináns forma az iskolai osztályteremben. Ha ma medicinlabdát szeretne vásárolni, szerezzen be egy kosárlabda vagy röplabda méretű labdát. A modern fitneszlabdák nemcsak sokkal sűrűbbek, hanem sokkal alkalmasabbak a funkcionális edzésre is.

A medicinlabda-gyakorlatok közé tartoznak a dinamikus gyakorlatok, például az ütések és dobások, amelyek sok padló- és falérintést igényelnek. A medicinlabdák azonban klasszikus kiegészítő súlyokként is használhatók. A labda kerek formájának köszönhetően a medicinlabdával való edzés nemcsak az erő, hanem a koordináció szempontjából is kihívást jelent. A súlyzós labdának köszönhetően a funkcionális edzés intenzív edzéssé válik a bicepsz és az egyensúlyérzék számára egyaránt.

A plank vagy a labdán végzett cikcakkos gyakorlatok (amelyek súlytól függetlenül végezhetők) vagy a forgásgyakorlatok hatékonyak, és még az ambiciózus sportolóktól is mindent megkövetelnek.

Optimális anyag, megfelelő súly - a megfelelő medicinlabda megvásárlása

A bőrből (vagy műbőrből) készült medicinlabda messze nem az egyetlen változata a népszerű edzőeszköznek. A PVC-ből készült vagy teljesen gumírozott, súlyokkal a magban, a medicinlabdák választéka minden edző számára megfelelő labdát kínál. A műanyagból készült medicinlabdák előnye az ütéscsillapítás és a visszapattanás, így ideálisak olyan gyakorlatokhoz, amelyekhez kissé pattogó labda szükséges.

A nagyobb célokat kitűző stúdiók vagy edzők teljes medicinlabda-készletet is találnak üzletünkben. A súlyok nagy választéka lehetővé teszi, hogy minden testtípushoz és minden gyakorlathoz ideális edzést végezzen. A súlyozott labdák sokoldalú és dinamikus edzésterhelést jelentenek, ezért fontos, hogy mindig a megfelelő súllyal dolgozzunk.

A fizioterápiától az erőnléti edzésig

A medicinlabdák a funkcionális fitneszgyakorlatok nélkülözhetetlen részévé váltak, és bármely fitneszterem vagy kompakt otthoni edzés gazdagítását jelentik. A medicinlabdák természetük, alakjuk és anyagi tulajdonságaik miatt olyan gyakorlatokat tesznek lehetővé, amelyek a klasszikus súlyzókkal elképzelhetetlenek lennének.

Ezért olyan népszerűek ezek a labdák a fizioterápiában, vagy edzősúlyként használják őket olyan sportágakban, mint a futball. Mivel a testnek minden egyes ismétlésnél egyensúlyozó munkát kell végeznie a labdával, és nem támaszkodhat a mozdulatok rögzített sorrendjére (mint például az eszközös gyakorlatoknál), a koordinációs izmok is dolgoznak.

Ez teszi a medicinlabdával való edzést ideális rehabilitációra és sérülések megelőzésére, de segíthet az izmok egyensúlyhiányának kijavításában is, és összességében sportosabb izomtónust hozhat létre. Ezek az előnyök a klasszikus súlyzókkal végzett edzés során éppúgy érezhetőek, mint a futballpályán, a kosárlabdapalánk alatt vagy a sziklamászás közben. A medicinlabdával a sportrajongók nemcsak súlyokat találnak, hanem a dinamikusabb, intenzívebb és jobb edzés módját is.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.