3 év jótállás 14 napos elállási jog

Pilates- és jógamatracok- kényelmes a biztonságos tartáshoz

A pilatest és a jógát különböző, néha kihívást jelentő testhelyzetekben és mozdulatokkal gyakorolják: ülve, fekve, térdelve és állva, a testet bizonyos pozíciókba hozzák. Mindehhez olyan matracra van szükség, amely biztonságos alátámasztást nyújt, miközben a keményfa padló kényelmes alátámasztását biztosítja. Egy csúszásmentes tornaszőnyeg, fitneszszőnyeg vagy speciális jógamatrac megfelel ennek a célnak. Ideális esetben a matracok feltekerhetők, hogy helyet takarítsanak meg a tárolásuk vagy az edzésre való szállításuk során. A padlóval és a bőrrel való érintkezésből származó szennyeződéseket könnyen el kell távolítani a matracról.

A pilates matrac követelményei

A pilates gyakorlatok időnként dinamikusabbak, mint a jóga ászanák, amelyek a mozdulatlanságra összpontosítanak. Az Ön által preferált edzésprogramtól függően különböző vastagságú matracok ajánlottak. Általában 0,5-1,5 cm vastagságú matracokat használnak, míg az álló gyakorlatokhoz szükséges talajjal való érintkezés a vékony matracokkal jobb, a vastagabb matracokkal jobb a párnázás - ideális a dinamikusabb edzésprogramhoz.

A matrac közepes vastagsága jó kompromisszum, ha változatos testmozgásról van szó. Mivel a párnázottságot nemcsak a vastagság, hanem az anyag és a kivitelezés is meghatározza, egy jó minőségű, vékony tornaszőnyeg vagy jógaszőnyeg bizonyos körülmények között a legjobb szolgáltatást nyújthatja, míg egy puha, túl vastag szőnyeg miatt a test túlságosan beleásná magát. A termékek összehasonlítása a személyes igények figyelembevételével segít a kiválasztási folyamatban.

A minőségi jógamatrac jelei

A csúszásgátlás rendkívül fontos ennél a típusnál, mivel a mozdulatok simán egymásba folynak, és a pozíciókat egy bizonyos ideig tartják. A jógamatracnak ezért a helyén kell maradnia, és a felületének csúszásmentesnek kell lennie. Az olyan anyagok, mint a parafa, a természetes gumi és a bőrbarát habanyagok szintén népszerűek. Az ilyen jó szilárdságú, valamint természetes anyagok kisebb vastagság mellett is jó párnázottságot biztosítanak, és védik az ízületeket a talajgyakorlatok során. A természetes gumiból vagy műanyagból, például NBR-ből vagy TPE-ből készült jógamatrac tartós és könnyen tisztítható. Az izzadság nem hatol be a belsejébe, ami megfelel a jó minőségű higiéniai követelményeknek.

Jógamatrac vásárlás - mire figyeljünk?

Felnőttek számára legalább 180 centiméter hosszú és 60 centiméter széles méret ajánlott. A strukturált aljzat biztosítja, hogy a szőnyeg nem csúszik a padlón. A párna anyaga és vastagsága a személyes igényekhez és a felhasználási célhoz igazítható; a termékinformáció részletesebb információt nyújt a megfelelőségről. Ez az online vásárlás nagy előnye, mert nyugodtan összehasonlíthatja a részleteket előre.

Vannak különböző súlykategóriájú tornaszőnyegek és jógamatracok. Kizárólag otthoni környezetben történő használat esetén ez másodlagos kell hogy legyen. A könnyű súly kényelmesebb a szállításhoz, a matracot fel kell tudni tekerni, és táskával vagy hevederrel kell szállítani. További figyelembe veendő szempontok a higiéniai szempontok és a könnyű tisztíthatóság. Célszerű figyelni az anyag bőrbarátságára és a káros anyagok hiányára is.

Ha az összes előírt minőségi jellemző teljesül, akkor a kialakítás minden bizonnyal érvként szolgál az adott matrac mellett. Itt a saját ízlése, vagy akár a környezet hangulata szerint dönthet.

fel