Merülő forraló

Olcsó lassú tűzhelyek az ízletes ételek kíméletes elkészítéséhez

A lassú főzés igazi trenddé vált a modern és egészséges konyhában. Bár a profi szakácsok már régóta dicsérik a lassú főzőedényt, egyre több amatőr szakács is kedveli ezt a modern készüléket. Ha Ön is szeretne felugrani az egészséges ételkészítés vonatára, webáruházunk megállja a helyét. A lassú főzés portréja megmutatja, hová vezethet az út.

Mi az a lassú főzőedény?

Ez egy kompakt készülék, amely kíméletesen főzi az ételt. A lassú főzőedényben feldolgozhat például húst és zöldségeket, de halat is. A lassú melegítési folyamat megőrzi az élelmiszerben lévő fontos tápanyagokat. Ugyanez vonatkozik az ízek intenzitására is, amelyek minden egyes harapáskor rendkívül erősen kifejlődnek a nyelven. Ráadásul a lassú főzés szinte semmilyen előkészítési időt nem igényel. Csak aprítsa fel az összes hozzávalót, zárja őket egy vákuumzacskóba, és tegye a fazékba. Tegye rá a fedelet, állítsa be a hőmérsékletet és a főzési időt, és már mehet is! Amíg a lassú főzőedény dolgozik, néhány órát más tevékenységekkel tölthet. A készülék teljesen önállóan, minden további beavatkozás nélkül működik. A főtt zöldségek a múlté.

Lassú főzőedény különböző változatokban

Az egységek számos méretben és különböző teljesítménnyel kaphatók. Míg a kompakt készülékek egyének, idősek és párok számára alkalmasak, addig mások egy egész, akár kilenc tagú család táplálására is elegendő helyet biztosítanak. Ezenkívül a különböző készülékek energiahatékonyságukban is különböznek egymástól. Itt érdemes megnézni a felvett teljesítményt és az energiacímkét. A főzési idő különböző méretű lépésekben állítható be. Ezenkívül egyes főzőbetétek speciális tapadásmentes felülettel rendelkeznek. Ugyanilyen fontosak az olyan jellemzők, mint a mosogatógépbe való alkalmasság, valamint az analóg és digitális kijelzők.

Tanácsok a lassú főzőedények vásárlásához - hogyan találjuk meg az ideális modellt

Ha stílusos, elegáns kezelőpanellel ellátott készüléket szeretne konyhájába, az érintőképernyős készülék jó választás. A korrózió elleni teljes védelem érdekében ideális esetben rozsdamentes acélból készült lassú főzőedényt használjon. Ha mosogatógépben szeretné mosogatni az alkatrészeket, akkor elengedhetetlen, hogy azok mosogatógépben moshatóak legyenek. Ha inkább egész hétre szóló ételeket szeretne készíteni, akkor javasoljuk, hogy válasszon egy akár 7,5 literes kapacitású családi készüléket. Ha még nincs vákuumfőzője, egyszerűen válasszon egy praktikus lábas és vákuumfőző szettet az első lassú főzéshez.

Gyakran ismételt kérdések a lassú főzőedényekről

Mennyi ideig tart az ételek elkészítése a lassú főzőedényekben?

A pontos időtartam a kiválasztott szinttől függ. A legtöbb készüléknek 4 és 8 óra közötti időre van szüksége - más esetekben a főzés akár 12 órát is igénybe vehet.

Kinek való a lassú főzőedény?

Egy ilyen eszköz különösen alkalmas az egészségükkel törődő emberek számára. De még akkor is, ha nagyobb mennyiséget kell készleteznie, vagy ha sok vendéget tervez szórakoztatni, a lassú főzőedényben alapvető felszerelést talál.

Mennyire energiatakarékosak a lassú főzőedények?

A lassú főzőedény alapvetően energiát takarít meg a sütőben való főzéshez képest. Azt is fontos megjegyezni, hogy nagyobb mennyiséget is elkészíthet egy menetben. Így a felhasznált energia optimálisan hasznosul.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.