3 év jótállás 14 napos elállási jog

Hősugárzók

Hősugárzók

A kínálatunkban található bel- és kültéri hősugárzó készülékeket egyaránt lehet főfűtési feladatokra, illetve fűtésrásegítőként is használni. Egy megbízható elektromos hősugárzó vagy kerámia hősugárzó kellemessé tesz egy kültéri teraszon töltött hűvös délutánt, de a szobát is könnyen még komfortosabbá varázsolja. A hősugárzóknak több fajtája is népszerű, melyet általában elhelyezkedés (álló vagy fali hősugárzó), vagy hőképzés szerint különböztetünk meg. Hősugárzó vásárlás előtt érdemes alaposan áttanulmányozni a különböző lehetőségeket, hiszen minden típusnak más előnye van.

Infra hősugárzó

Az infra hősugárzó elektromos energiát használ, amit meleg, infravörös sugárzássá alakít át. Az infravörös sugárzás sajátossága, hogy nem a levegőt melegíti, hanem a környezetében található személyeket, kisállatokat, bútorokat vagy egyéb tárgyakat. Ezen tulajdonsága révén rendkívül energiahatékony, különösen nagy belmagasságú szobák esetében. Míg egy hagyományos olajradiátorral a levegőt fűtjük fel az egész szobában, így sok esetben feleslegesen fűtünk, addig az infra hősugárzó melegét egyből testünkön érezhetjük, így kevesebb energia felhasználásával érhetünk el hasonlóan komfortos hőérzetet.

Ventilátoros hősugárzó

A ventilátoros hősugárzó egyik oldalon beszívja a szoba levegőjét, majd megmelegíti és a ventilátoron keresztül a szobába fújja. Lényegében ez az eszköz is egy elektromos hősugárzó, azonban az oszlop hősugárzókkal szemben méreténél fogva csak kis helyiségeket képes felmelegíteni. Más részről működésénél fogva meglehetősen zajos, így gyerekszobába nem alkalmas, illetve a hálószobai használat sem ajánlott. Mivel a ventilátoros hősugárzó ugyanazon az elven működik, mint a kézi hajszárítók, rövid időn belül fel tud melegedni, illetve használatához nem szükséges semmilyen előzetes felkészülés.

Kerámia hősugárzó

A kerámia hősugárzó vagy kerámiabetétes hősugárzó belsejében egy radiátorhoz hasonló kerámialap tartja a meleget és adja le a hőt a szobába. Kínálatunkban elérhetők a Klarstein kerámiás oszlop hősugárzó berendezései, amelyek az egyik leginkább gazdaságos választás lehetnek kiváló hőtároló képességüknek köszönhetően. A jó hőtartás miatt a kerámia hősugárzók kisebb energia felvétele mellett is nagy teljesítményt nyújtanak. Egy kerámia hősugárzó segítségével könnyedén fel lehet fűteni akár egy nagyobb szobát vagy helyiséget is. Egyaránt használható főfűtésként, illetve fűtésrásegítésként is.

Hogyan válasszunk hősugárzó készüléket?

Elektromos hősugárzó vásárlása előtt fontos felmérni a befűtendő helyiség alapterületét és belmagasságát is, hiszen ezek a paraméterek nagyban befolyásolhatják a választandó hősugárzó típusát. Nagy belmagasságú szobába érdemes infra hősugárzót választani, míg újabb építésű otthonokba egyaránt megfelelő az elektromos hősugárzó vagy a kerámia hősugárzó is. Kis helyiségekbe, garázsokba vagy műhelyekbe egy hordozható ventilátoros hősugárzó megfelelő választás lehet.

fel