Asztalitenisz, ping-pong

Asztalitenisz - a sport és a szórakozás tökéletes kombinációja

Az asztalitenisz mindig is az egyik legnépszerűbb labdajáték volt, amely gyerekeket és felnőtteket egyaránt inspirál. Míg régebben csak olyan helyeken játszották, ahol volt asztalitenisz asztal, manapság már bárki beszerezhet egyet otthonra.

Benti vagy kinti

Az asztalitenisz számos típusa létezik, amelyek anyagukban és méreteikben különböznek egymástól. Ha asztalitenisz asztalt szeretne vásárolni, gondolja át előre, hogy hol szeretné elhelyezni. Ha a panel ki van téve az időjárási körülményeknek, akkor kültéri modellt kell választania. Ezek általában melamingyantából vagy alumínium kompozit panelekből készülnek, és ellenállnak a hőmérséklet ingadozásoknak és a magas páratartalomnak. Ezeket egy kocsibeálló alatt vagy a garázsban is tárolhatja. A finom forgácslapokat, amelyek érzékenyebbek a nedvességre, általában beltérben használják. Természetesen egy kültéri panelt elhelyezhet beltérben is.

Verseny vagy szabadidő

A verseny asztaloknak más követelményeknek kell megfelelniük, mint a szabadidős asztaloknak. Ezért azt is át kell gondolnia, hogyan szeretné használni az asztalitenisz asztalt. A verseny asztalok számára bizonyos méreteket írnak elő. Az ITTF jóváhagyásához a panel vastagságának legalább 25 mm-nek kell lennie. A szabadidő sportokhoz az egyszerűbb modellek is elegendőek. A játszhatóság és a lepattanás minősége azonban az asztal minőségétől is függ. Ezt figyelembe kell vennie a vásárláskor.

Praktikus funkció - összecsukható asztalitenisz asztal

Gyakran nincs elég hely a házban egy asztalitenisz asztal állandó tárolásához. Ebben az esetben érdemes megfontolni egy olyan asztalt, amelyet a játék után könnyen összecsukhat és helytakarékosan tárolhat. Az összecsukható panelek ugyanolyan stabilak. A legtöbb esetben a lábak magassága állítható a megfelelő stabilitás biztosítása érdekében.

Asztalitenisz asztal az egészségért

Az asztalitenisz nemcsak szórakoztató, hanem hatékony sport is, amelyet Németországban több mint 550 000 ember űz különféle klubokban. Ennek számtalan pozitív aspektusa van, kezdve a teljes test izmainak jelentős sérülésveszély nélküli általános megmozgatásától a pszichomotorikus készségek, a koncentráció és a reflexek erősítéséig. Ezt a gyerekek már fiatal korban jól fejleszthetik az asztalitenisz segítségével. Az idősebb emberek megelőzhetik az olyan betegségeket, mint az Alzheimer-kór vagy a demencia, mivel az asztalitenisz folyamatos koordinációt igényel a mozgásszervek és az agy között. Emellett a szív- és érrendszer is erősödik, mivel folyamatosan mozgásban van.

A pingpongasztal erősíti a barátságot

Az asztalitenisz, amelyet gyakran pingpongnak is neveznek, remek sport a társasági élet, a szocializálódás és az igazi barátság jegyében. Mindezt otthon is megteheti a saját asztalitenisz asztalával. Hívja meg barátait, és rendezzenek házi asztalitenisz bajnokságot A játék különböző formái lehetőséget adnak arra, hogy párban vagy több játékossal együtt játsszon.

Tudta, hogy van különbség az asztalitenisz és a pingpong között? A pingpongban a számolási módszer kissé eltérő, és ping-pong ütőt használnak. Abban különböznek a klasszikus asztalitenisz ütőktől, hogy nem rendelkeznek gumírozott felülettel. A játékot csupasz, legfeljebb csiszolópapírral bevont fán játsszák. Minden játékosnak ugyanaz az ütője. A gumi hiánya miatt az ütéseknek nincs akkora forgása és sebessége. Ezáltal a játék nyugodtabbá válik, azaz könnyedebbé válik a ping és a pong. De legyen szó akár pingpongról, akár asztaliteniszről, mindkettőhöz asztaliteniszasztalra van szükség.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.