Gumiszalagok

Válasszon
Sorrend
19 Találatok "Gumiszalagok"
Szűrés és rendezés
Gumiszalagok

Gumiszalagok

Sokan használnak gumiszalagot erőnléti edzéshez. Rugalmasak, és joggal válnak egyre népszerűbb képzési eszközzé, mivel alkalmazási területeik igen változatosak. Pontosan mi a tét, és hogyan használják fel őket értelmesen? Milyen gyakorlatokat lehet velük végezni, mik az előnyeik, és mi a különbség a különböző gumik között?

Gumiszalag - rugalmas, sokoldalú és hatékony

A gumiszalagok rugalmas gumiszalagok, amelyek gyakran latexből vagy gumiból készülnek. Sokoldalú fitneszeszköznek számítanak, otthon és útközben is. Használhatók nyújtási és tartásgyakorlatok elvégzésére. Különösen a mélyebb izomcsoportok edzhetők jól velük. Az szalagokat az izomnövekedés serkentésére lehet használni.

A gumiszalagok működése egyszerűen magyarázható:

húzáskor a gumi hajlékony, ellenhúzással reagál, ami pozitív hatással van az izmokra és az izomnövekedésre. A feszültség megnehezíti az ismétlések számát, ami azt jelenti, hogy a gyakorlat intenzívebb és a hatás nagyobb. Az izmok erősítése mellett a mozgáskoordináció, a motoros készségek és az egyensúlyérzék fejlődik.

A szalagokat például különböző sportágakban használják:

 • erőnléti edzés
 • testépítés
 • jóga
 • erőemelés
 • torna
 • cardio

Gumiszalagok erőnléti edzéshez - különböző gyakorlatok lehetőségei

A szalagok különböző hosszúságúak és különböző ellenállási szintekkel kaphatók. A rövidebb fitness szalaggal való edzés jó a lábak és a fenék erősítésére. A hosszabb szalagok ideálisak a különböző gyakorlatokhoz:

 • guggolás
 • bicepsz edzés
 • evezős gyakorlatok

Az öt különböző erősségű fitneszszalagból álló készlet ideális az egyéni, teljes testre kiterjedő edzéshez. Ennek köszönhetően a megfelelő szalag mindig rendelkezésre áll a nyújtáshoz, a könnyű edzéshez és az intenzív erőnléti edzéshez. Ha az ellenállás viszonylag alacsony, a szalag kisebb izmok, például a tricepsz számára alkalmas. A nagyobb ellenállással rendelkező szalagok ideálisak a nagy izmok, például a combok számára.

Vigyázat:

Fontos, hogy az ösztönzést folyamatosan növelni kell. Az ellenállást ezért fokozatosan kell növelni, a kisebb ellenállásról a nagyobb ellenállás felé haladva. Ebben az esetben is előnyös egy gumiszalag-készlet.

Segítség a húzódzkodáshoz :

A szalaggal történő húzódzkodás így működik: a szalag a felhúzó rúd közepén van csomózva, az edző az alsó hurokba áll, és végre tudja hajtani a gyakorlatot. A minőségi gumiszalagok szakadásálló latexből készülnek, így nagyobb testsúlyú emberek számára is alkalmasak. A húzódzkodási gumiszalagok vagy húzódzkodási segédeszközöket az erőnléti edzés támogatására használják, például az olyan gyakorlatoknál, mint:

 • húzódzkodás
 • Dips
 • fekvőtámasz

Alkalmasak bemelegítésre, nyújtásra, valamint teljes edzésre. A könnyű felakasztásnak köszönhetően ideálisak az álló edzéshez.

Gumiszalagok vásárlása

Az erősítő gumikat eredetileg a fizioterápiában használták bizonyos izomterületek célzott helyreállítására. Ezenkívül elsősorban a hivatásos sportolók használták őket az izmok nyújtására és az intenzív edzés hatékonyabbá tételére. Időközben a szabadidősportolók is megismerték számos előnyét. A gumiszalagok ideálisak az izomépítéshez, de elősegítik a mobilitást, a motoros készségeket, az egyensúlyérzéket és még sok mást is. A természetes mozgásnak köszönhetően nem terheli az ízületeket. Egy gumiszalag segítségével sokféle gyakorlat végezhető. Ezt a különböző ellenállási szintek teszik lehetővé. Kezdő vagy profi, mindenki megtalálja a megfelelő szalagot.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.