Gumiszalagok

Gumiszalagok

Sokan használnak gumiszalagot erőnléti edzéshez. Rugalmasak, és joggal válnak egyre népszerűbb képzési eszközzé, mivel alkalmazási területeik igen változatosak. Pontosan mi a tét, és hogyan használják fel őket értelmesen? Milyen gyakorlatokat lehet velük végezni, mik az előnyeik, és mi a különbség a különböző gumik között?

Gumiszalag - rugalmas, sokoldalú és hatékony

A gumiszalagok rugalmas gumiszalagok, amelyek gyakran latexből vagy gumiból készülnek. Sokoldalú fitneszeszköznek számítanak, otthon és útközben is. Használhatók nyújtási és tartásgyakorlatok elvégzésére. Különösen a mélyebb izomcsoportok edzhetők jól velük. Az szalagokat az izomnövekedés serkentésére lehet használni.

A gumiszalagok működése egyszerűen magyarázható:

húzáskor a gumi hajlékony, ellenhúzással reagál, ami pozitív hatással van az izmokra és az izomnövekedésre. A feszültség megnehezíti az ismétlések számát, ami azt jelenti, hogy a gyakorlat intenzívebb és a hatás nagyobb. Az izmok erősítése mellett a mozgáskoordináció, a motoros készségek és az egyensúlyérzék fejlődik.

A szalagokat például különböző sportágakban használják:

 • erőnléti edzés
 • testépítés
 • jóga
 • erőemelés
 • torna
 • cardio

Gumiszalagok erőnléti edzéshez - különböző gyakorlatok lehetőségei

A szalagok különböző hosszúságúak és különböző ellenállási szintekkel kaphatók. A rövidebb fitness szalaggal való edzés jó a lábak és a fenék erősítésére. A hosszabb szalagok ideálisak a különböző gyakorlatokhoz:

 • guggolás
 • bicepsz edzés
 • evezős gyakorlatok

Az öt különböző erősségű fitneszszalagból álló készlet ideális az egyéni, teljes testre kiterjedő edzéshez. Ennek köszönhetően a megfelelő szalag mindig rendelkezésre áll a nyújtáshoz, a könnyű edzéshez és az intenzív erőnléti edzéshez. Ha az ellenállás viszonylag alacsony, a szalag kisebb izmok, például a tricepsz számára alkalmas. A nagyobb ellenállással rendelkező szalagok ideálisak a nagy izmok, például a combok számára.

Vigyázat:

Fontos, hogy az ösztönzést folyamatosan növelni kell. Az ellenállást ezért fokozatosan kell növelni, a kisebb ellenállásról a nagyobb ellenállás felé haladva. Ebben az esetben is előnyös egy gumiszalag-készlet.

Segítség a húzódzkodáshoz :

A szalaggal történő húzódzkodás így működik: a szalag a felhúzó rúd közepén van csomózva, az edző az alsó hurokba áll, és végre tudja hajtani a gyakorlatot. A minőségi gumiszalagok szakadásálló latexből készülnek, így nagyobb testsúlyú emberek számára is alkalmasak. A húzódzkodási gumiszalagok vagy húzódzkodási segédeszközöket az erőnléti edzés támogatására használják, például az olyan gyakorlatoknál, mint:

 • húzódzkodás
 • Dips
 • fekvőtámasz

Alkalmasak bemelegítésre, nyújtásra, valamint teljes edzésre. A könnyű felakasztásnak köszönhetően ideálisak az álló edzéshez.

Gumiszalagok vásárlása

Az erősítő gumikat eredetileg a fizioterápiában használták bizonyos izomterületek célzott helyreállítására. Ezenkívül elsősorban a hivatásos sportolók használták őket az izmok nyújtására és az intenzív edzés hatékonyabbá tételére. Időközben a szabadidősportolók is megismerték számos előnyét. A gumiszalagok ideálisak az izomépítéshez, de elősegítik a mobilitást, a motoros készségeket, az egyensúlyérzéket és még sok mást is. A természetes mozgásnak köszönhetően nem terheli az ízületeket. Egy gumiszalag segítségével sokféle gyakorlat végezhető. Ezt a különböző ellenállási szintek teszik lehetővé. Kezdő vagy profi, mindenki megtalálja a megfelelő szalagot.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.