Kettlebell

Válasszon
Sorrend
12 Találatok "Kettlebell"
Szűrés és rendezés
Kettlebell

Kettlebellek

A sport fontos az egészséges test fenntartásához. A Kettlebell gyakorlatok rendkívül hatékonyak. Ez tulajdonképpen egy gömb súlyzó, amely nemcsak az edzőteremben, hanem otthon is használható. A kettlebellel végzett edzés erősíti a testet, stabilabbá és gyorsabbá teszi, és még az olyan egészségügyi problémáktól is megvédheti, mint a hátfájás. A következő szövegben elmagyarázzuk, hogyan lehet hatékonyan edzeni kettlebell-lel, milyen gyakorlatok alkalmasak kezdőknek és haladóknak, és milyen előnyei vannak a kettlebell edzésnek.

Kettlebellek - ideális a teljes test edzéséhez

Sokan, akik fittek szeretnének lenni, kettlebellt használnak edzésükhöz. Az alul lapított, fogantyúval ellátott labdával az egész testet edzi az erő, az állóképesség, a koordináció, a mozgékonyság, a gyorsaság és a testkontroll szempontjából. Ezenkívül elősegíti a hát és a csípő izomépítését és stabilitását.

Javítja a szív- és érrendszer működését is, és a vele végzett edzés során a kalóriafogyasztás magas. Minden izomcsoportot megmozgatunk. A Kettlebell ezért minden edzőteremben nélkülözhetetlen. Sokoldalúan felhasználhatóak, és külön-külön vagy készletben is kaphatók. Fogantyújuk különösen alkalmas a gyakorlatok gyors és számos ismétléséhez. Az edzés különböző gyakorlatokat kínál, például:

 • deadlifts
 • hinták
 • tépések
 • feldobások
 • nyomások

Az edzések választéka szinte korlátlan. Ezeknek a súlyoknak az az előnye, hogy szinte semmilyen más kiegészítőre nincs szüksége, és otthonja kényelmében edzhet.

Kettlebell vásárlás - különböző súlyok kaphatók

A kettlebell különböző súlykategóriákban, például 8, 12 vagy 24 kilogrammban kapható, az egyéni igények figyelembevétele érdekében. A kettlebell készlet különböző súlykategóriákat tartalmaz 8 és 32 kilogramm között. A súlyokat útközben is magával viheti, és bármikor edzhet.

Könnyebb, 12 vagy 16 kilogrammos súlyzókkal a kezdők először megtanulhatják a helyes technikát. Ezenkívül bemelegítésre is alkalmasak. A sportoló nők számára célszerű 8 kilogrammos súlyt választani a kezdéshez. A nehéz kettlebell segítségével célzottan lehet bizonyos izomcsoportokat edzeni. Ha a kettlebell állítható, ez változatos és változatos edzést tesz lehetővé.

Ideális edzés kettlebell-lel

A kezdőknek kezdetben meg kell ismerkedniük az edzés terhelésével és gyakorolniuk kell a helyes testtartást. A megfelelő kettlebell-gyakorlatok közé tartozik például a deadlift, amelyben a súlyt egyenes háttal, csak a hátizmok és a csípő alsó részéből emeljük fel. Még az egyszerűnek tűnő gyakorlatok is beindítják a szív- és érrendszert, és serkentik a zsírégetést. A swing egy tipikus gyakorlat, amely átfogóan megmozgatja a testet:

 • a lábak vállszélességben helyezkedjenek el
 • helyezze a kettlebellt középre maga mögé
 • guggoljon le egy kicsit
 • egyenes háttal, a feneket hátrafelé csúsztatva
 • mindkét kezével fogja meg a kettlebellt a lába fölött
 • a lehető leghosszabb ideig lengesse a súlyzót megfeszített testtel, a lengésnek nem a karokból, hanem a csípőből kell kiindulnia

A profik kipróbálhatják az egykezes swinget is

Összegzés

A gömb súlyzókkal való edzés sokkal több, mint pusztán erőnléti edzés. A fittséget, a koordinációt, a mozgékonyságot, a gyorsaságot, a rugalmasságot és még sok mást is gyakorol. Ezenkívül a kettlebell gyakorlatok tökéletes kondicionáló edzést jelentenek a szív- és érrendszer számára. A különböző súlyoknak köszönhetően az edzés kezdők és profik számára egyaránt alkalmas. Ha a kettlebell állítható, még többféle gyakorlatot kínál.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.