Vákuumozó gép

Vásároljon porszívót online alacsony áron

Gyakran főz friss ételeket és/vagy van kertje? Akkor érdemes beruházni egy porszívóba. A táskában lévő különféle élelmiszerek légmentesen lezárhatóak vele. Frissek maradnak, hosszabb ideig eltarthatók és lassabban veszítik el az ízüket. Még a tea és a kávé is biztonságosan tárolható. A porszívó vásárlásakor és használatakor azonban több szempontot is figyelembe kell venni.

Ezek a porszívók érvényesítették magukat

Magánlakásokban történő alkalmi használatra egy kézi vákuumhegesztő jó választás. Bármelyik fiókban elfér, és alapvetően nem más, mint egy vákuumszivattyú. Egy szeleppel ellátott speciális zsákhoz csatlakoztatja, és kihúzza a levegőt. Mivel azonban nem légmentesen záródik, a tartalma csak néhány napig tárolható. Ez a rendszer különösen érdekes a hús ideiglenes vákuumozásához egy közelgő grillpartira. A pác gyorsabban felszívódik, és nem áraszt szagokat a hűtőszekrény többi tartalmára.

Nem szeretne szelepes zsákokat használni, és szeretné még tovább frissen tartani az élelmiszereket? Akkor egy klasszikus sugárporszívó sokkal érdekesebb megoldás. Ez egy lapos készülék, amely egyben meglehetősen kompakt is. A fóliazsák nyitott végét helyezze a porszívóba. Most a készülék elszívja a levegőt. A zsákot ezután hermetikusan lezárják egy fűtőelemmel.

Ajánlott a dupla hegesztésű modellek használata. Ez még biztonságosabbá teszi a szószok és nedves ételek tárolását. A sugaras porszívó sokáig megőrzi a frissességet, de speciális fóliát vagy zsákot is igényel. Ha szeretné, vásárolhat egy vákuumos hegesztőkészüléket egy sous-vide főzővel készletben. A halakat, húsokat és zöldségeket vitaminos vízfürdőben készítik. A kamrás vákuumhegesztő egy nagy teljesítményű változat. Helyezze a tartalmat tartalmazó fóliatasakokat a vákuumkamrába. Ez a porszívó túl nagy a hétköznapi háztartások számára. Előnye a gasztronómiában mutatkozik meg.

Porszívó funkciók és opciók

A porszívózás célja, hogy megakadályozza az oxigén és a baktériumok behatolását. A természetes ízek és vitaminok így hosszabb ideig megmaradnak. A megtöltött zacskókat helytakarékosan tárolhatja a hűtőben és a fagyasztóban. Az oxigénhiány itt kiküszöböli a fagyasztóégés veszélyét. Mint már említettük, a vákuumos pácolás a másik fő funkciója ezeknek a készülékeknek. Manapság a hús vákuumozása már nem csak a barbecue-rajongók körében elterjedt gyakorlat.

A készüléket nem feltétlenül a konyhában kell használni. Természetesen minden tárgyat légmentesen becsomagolhat és zsugorfóliázhat. Ennek többek között ékszerek, értékes érmék és dokumentumok esetében van értelme.

Gyakran ismételt kérdések a porszívóval kapcsolatban

Milyen hosszú a vákuum csomagolt élelmiszerek eltarthatósági ideje?

Kenyér 1 hétig, főtt hús 12 napig, sajt legfeljebb 2 hétig, friss gyümölcs 22 napig, kávé legfeljebb 1 évig.

Milyen erősnek kell lennie egy porszívónak?

A gyors és biztonságos porszívózás érdekében a készüléknek legalább 110 W teljesítményűnek kell lennie. Legalább 0,8 bar vákuumnyomás ajánlott. Egyes rendszereknél a szivattyú teljesítménye állítható. Ez előnyös a puha és finom ételek esetében.

Lehet vákuum zárni fagyasztózacskókkal?

Nem. A vákuumzsákok és vákuumfóliák méhsejtes felületi struktúrával rendelkeznek. Szakadásálló, hőmérsékletálló és 100%-ban légmentes. A kereskedelemben kapható fagyasztózacskók nem rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal. A levegő kiszivattyúzásakor vagy később buborékokat képeztek.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.