Paplanok

Paplanvásárlás: Amit tudnia kell

A takarók különböző méretekben és különböző varrással készülnek. Azt, hogy jól tud-e aludni benne, elsősorban az anyaga határozza meg. Általában a takarónak körülbelül 30 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint önnek. Ha Ön 1,80 méternél magasabb, egy kétméteres takaró valószínűleg nem lesz elég. Jobb, ha 2,20 méter hosszú takarót választunk. A következőkben megtudhatja, hogy milyen méretű paplanok állnak rendelkezésre, és milyen egyéb szempontokat kell figyelembe vennie vásárláskor.

Milyen méretűek a takarók?

Németországban a 135x200-as (azaz centiméteres) takarót tekintik szabványos méretnek egy személy számára. Ha egyszemélyes ágyban alszik, és értékeli a kényelmet, akkor a 155x200-as paplanhuzatot ajánljuk. Ha az Ön magassága meghaladja az 1,80 métert, mint a fentiekben látható, a 155x220-as paplan nagyobb kényelmet nyújt Önnek.

A német szabványos paplanhuzat mérete a franciaágyak esetében 200x200. Ha nagyobb szélességű franciaágya van, jobb, ha 240x220-as paplanhuzatot vásárol.

Hogyan befolyásolja a takaró mérete a kényelmet alvás közben?

Nem mindenkinek van szüksége 240x220-as méretű paplanra. A megfelelő méretű paplanhuzat azonban fontos szempont a vásárláskor, mivel jelentős hatással van az alvás minőségére. Hajlamos például sokat mozogni alvás közben? Ha a modell túl kicsi, előfordulhat, hogy takaró nélkül ébred. Ebben az esetben egy nagyobb változat, például a 135x200-as paplan jó választás.

Ezenkívül a takaró vásárlásakor az alvási pozíció döntő szerepet játszik. Szeret kinyújtózni az ágyban? Ehhez egy olyan hosszú takaróra van szüksége, amely megfelel ennek a pozíciónak. Vagy inkább az alvó embrió helyzetét kedveli, behúzott lábakkal? A paplan itt kissé rövidebb lehet.

Paplanhuzatok vásárlása: a legfontosabb kritériumok

Mint látható, a takaró vásárlásakor különböző részletekre kell figyelnie. A vásárlás legfontosabb szempontja az egyéni igények, hiszen mindenki a saját igényei szerint alakítja ki ágyát. Új ágytakaró vásárlásakor célszerű figyelembe venni a következő pontokat:

  • Ágyméret
  • A test mérete és körmérete
  • Alvási pozíció
  • Hőigény
  • Ágyneművel együtt

Ha nagyobb paplanra szeretne cserélni, nézze meg az ágyneműszekrényét, hogy milyen lepedők vannak már a rendelkezésére. Ha másik méretű paplanra vált, előfordulhat, hogy további, megfelelő ágyneműt kell vásárolnia.

GYIK

Mivel vannak megtöltve a takarók?

A toll és a pehely, a természetes anyagok, mint a juh- vagy teveszőr, a selyem, a szintetikus és természetes szálak mind lehetséges töltelékek a paplanok számára. A természetes szálak közül a pamut a legnépszerűbb, mert légáteresztő, jól magába szívja a nedvességet, és így kényelmes alvást biztosít.

Milyen paplanok alkalmasak az allergiások számára?

Vannak emberek, akik allergiásak az atkákra. Az atkák megtelepedésének megakadályozása érdekében a takarónak legalább 60 Celsius-fokos hőmérsékleten moshatónak kell lennie. Alkalmas töltelék a lyocell, a pamut és a bambusz.

Miért steppelik a paplant?

A varrás rögzíti a tölteléket a csomagolásban. Ez azt jelenti, hogy nem tud szabadon mozogni, és a takaró mindenhol ugyanolyan vastag marad.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.