Rázókötelek

Hullám a hullám után - súlyzós rázókötelek a funkcionális edzéshez

A kötéllel való edzés a funkcionális edzés egy nagyon különleges formája - mivel a hosszú kötéllel való edzés az állóképességre, az erőre és a koordinációra összpontosít. És mivel a kötelek nem fix edzőeszközök, minden egyes ismétlés egy kicsit más lesz. A hatékony képzés nagyon rövid idő alatt, sok szórakozással és dinamikával végezhető el.

Mi is pontosan az rázókötél?

A rázókötelek olyan edzőkötelek, amelyek hosszuknak és vastagságuknak köszönhetően bizonyos önsúllyal rendelkeznek, ami ideális edzés tárgyává teszi őket. A hagyományos kötelekkel ellentétben a kötelek gumírozott fogantyúval vannak ellátva, így nem gubancolódnak ki, és kényelmesen kézben tarthatók.

Hogyan edzhet rázókötéllel?

A gyakorló feladata a kötél lengése és mozgásban tartása. A gyakorlatban azonban ez nem olyan egyszerű, mint az elméletben, mivel a rázókötél a hullámforma és a tömeg tehetetlensége miatt saját dinamikát fejleszt. A stabilitás csak állva érhető el, amihez szilárd guggolásra van szükség. Annak érdekében, hogy a kötél ne húzódjon ki a test közepén, a test magjának kell irányítania a mozdulatokat minden egyes gyakorlat során. Az erősítőkötelek egyidejűleg edzik a test erejét, a karizmokat, az erő-állóképességet, a lábak stabilitását és a szív- és érrendszeri rendszert.

A legjobb gyakorlatok a rázókötéllel való edzéshez - ezek a gyakorlatok az edzés sikerének kulcsa

A kötéllel végzett erőnléti edzés számtalan különböző gyakorlatot kínál, amelyek a testsúlytól, a kötél súlyától és természetesen a saját igényeitől függnek. A klasszikus gyakorlatok, mint a váltakozó hullámok, a padlóhullámok vagy a power slam azonban minden intenzív kötélgyakorlathoz hozzátartoznak. Mivel ezek a gyakorlatok nagyon jól szemléltetik a rázókötéllel végzett gyakorlatok erősségeit - már néhány ismétléssel és nagyon rövid idő alatt magas szintű megterhelés érhető el. És ahogy a funkcionális edzés megköveteli, a testet egyetlen egységként edzik, mivel minden erőimpulzust koordinálni kell a lábujjaktól a kezekig.

A megfelelő rázókötél megvásárlása

A kötél vásárlásakor figyelembe kell venni a súlyt és a hosszúságot, amelyek természetesen egymástól függenek. Vannak különböző kötélvastagságok is, amelyek szintén befolyásolják a súlyt. Minél hosszabb a kötél, annál nehezebb az edzés. A kötél hossza azonban igényeket támaszt a térrel és a gyakorlóval szemben is, hogy a lengés valóban megfelelően átkerüljön a horgonyra. A rövid köteleket (körülbelül hat méter hosszúak) általában fitnesztermekben való használatra tervezték, míg a hosszabb kötelek (12-15 méter hosszúak) ideálisak szabadtéri használatra.

Mire van szükségem a kötélgyakorlatokhoz?

A fitneszkötéllel való edzéshez nincs szükség egyéb kiegészítőkre, csak a kötélhorgonyra. Erre a célra alkalmasak a focikapuk keresztrúdjai vagy akár a közvilágítási oszlopok, oszlopok vagy fák. Fontos, hogy a rögzítőoszlop nagy stabilitással rendelkezzen. Ezenkívül a lehető legegyenletesebb padló (beton, fapadló vagy vinil) az optimális, hogy a rezgések egyenletesen érkezzenek és terjedjenek. A puhább füvön például az olyan gyakorlatok dinamikája, mint az erőütés, csökken, így itt sosem találja meg a megfelelő ritmust.

Rázókötelek a nagyobb teljesítményért

Legyen szó erőnlétről, gyorsaságról vagy testfeszítésről - a rázókötelek tökéletes edzőeszközök a kihívást jelentő és dinamikus funkcionális edzésegységekhez. Egy intenzív edzéshez, egy rövid izzasztó edzéshez vagy egy kimerítő HIIT edzéshez aligha létezik jobb edzőpartner, mint egy nagy teherbírású, rázókötél.

Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.