Füstérzékelők

Válasszon
Sorrend
  • Oldal 2 / 2
76 Találatok "Füstérzékelők"
Szűrés és rendezés
  • Oldal 2 / 2
Füstérzékelők

Füstjelzők

2013 óta a magánlakásokban a füstérzékelők használata törvényileg kötelező. Az érzékelőket a hálószobákban és a gyermekszobákban, valamint a lakások folyosóinak és lépcsőházainak mennyezetén kell felszerelni. A legtöbb füstérzékelő a szórt fény elvén működik. Egy dióda segítségével fénysugarat küld az érzékelő füstkamráján keresztül. Amint a fénysugár megszakad, az érzékelő jelet küld, és a füstérzékelő riasztást ad. A kínálatunkban található füst- és tűzérzékelők optimális védelmet nyújtanak Önnek és családjának.

Tűz- és füstérzékelők vásárlása - milyen típusok és fajták elérhetők?

A kínálatunkban található DOF19 és DOF39 füstérzékelők optikai érzékelő segítségével érzékelik a füstöt, amely riasztást vált ki, amint a fénysugár megszakad. Alvás közben egy 85 dB-es hangerejű riasztás is hallható. Ez füst- és tűzveszély esetén megbízható védelmet garantál az akár 30 m2-es lakóterületen. Az érzékelők elemmel működnek, ezért áramforrástól függetlenül működnek. Ha az akkumulátor töltöttsége túl alacsony, hangjelzés hallható. A modern érzékelők emellett tesztfunkcióval és némító kapcsolóval is fel vannak szerelve. Az érzékelők megfelelnek a DIN EN 14604 szabványnak, és törvényileg kötelezőek a német magánháztartásokban.

A füst- és tűzérzékelőket szükséges megfelelően felszerelni

A füstérzékelőt mindig a hálószoba vagy a gyermekszoba mennyezetére szerelik fel. A legjobb helye középen van, nagyon közel a lámpához. Ha a lakás egyszintes, akkor egy másik érzékelőt is szükséges felszerelni a folyosón. Többszintes házakban emeletenként egy érzékelőt szükséges felszerelni. A DOF19 és DOF39 érzékelők a mennyezetre való egyszerű felszereléshez szükséges csavarokkal és dübelekkel is rendelkeznek. A kínálatunkban található mágneses öntapadó konzolokkal még egyszerűbb a telepítés. A konzoltartó lemezeit a mennyezetre és a füstérzékelő hátuljára kell ragasztani. Az érzékelő könnyen eltávolítható felújítás, tesztelés vagy elemcsere esetén.

Tűzjelzők és füstjelzők vásárlása - mire figyeljen

Ha olyan füstérzékelőket szeretne vásárolni, amelyek növelik a biztonságot házában vagy lakásában, a modelleknek meg kell felelniük a DIN EN 14604 szabványnak. Ezek a készülékek megbízhatóan érzékelik a füstöt, és körülbelül 85 dB erősségű hangjelzéssel figyelmeztetnek. A füstérzékelő előlapján lennie kell egy tesztfunkciónak és egy némító kapcsolónak a funkciók tesztelésére vagy a különböző felújítási munkálatok során történő némításra. Több szobával és emelettel rendelkező ház vagy lakás esetében ajánlott több érzékelőt tartalmazó szettet vásárolni.

GYIK

Miért fontos a füstérzékelőt a mennyezetre rögzíteni?

A tűzből származó hő hatására a füst először felszáll, majd ezután működésbe lép az érzékelő jeladója.

Mely országokban kötelező a füstérzékelők felszerelése?

Ez a jogszabályi előírás mind a 16 német tartományban érvényes, a bérlakások és a saját tulajdonban lévő lakások esetében egyaránt kötelező.

Hova kötelező füstérzékelőt szerelni?

A házakban és lakásokban a füstérzékelőket a hálószobákban és a gyerekszobákban kell felszerelni, valamint a menekülési útvonalnak minősülő folyosókon és közlekedőkön.

Mikor jelzi a füstérzékelő az elem lemerülését?

A riasztás körülbelül már 30 nappal a füstérzékelő lemerülése előtt hallható. Egy jellegzetes ritmusban sípoló hangot ad ki, amely 30 másodpercenként megismétlődik.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.
Bejelentkezés
Kérjük, adja meg az e-mail címét.
Adjon meg minimum 6 vagy több karaktert.