Tésztagép - ideális a saját tészta hajtogatásához
Finom tészta csak étteremben kapható? Nem - ezeknek a népszerű ételeknek ugyanolyan sok változata készíthető otthon is. Ehhez megfelelő felszerelésre van szükség. Ez lehet elektromos tésztagép vagy kézi tésztagép. Vegyen részt a konyhában, és készítsen nagyszerű tésztaételeket egy minőségi tésztagép segítségével.
Egyedi tésztagép - különböző típusok különböző tésztákhoz
Saját tésztaételeket készíteni jó móka. A funkcionális tartozékoknak köszönhetően a műveletek könnyen elvégezhetők. Ennek különböző változatai vannak. Mielőtt tésztagépet vásárolna, tisztában kell lennie azzal, hogy a kézi vagy az elektromos meghajtású gép a megfelelő választás. A tésztakészítő gépek típusai: kézi működtetésű gépek, elektromos meghajtású változatok és teljesen automatikus gépek.
A kézi működtetésű gép egyenletes gyúrt tészta gyors feldolgozására van predesztinálva. A mellékelt hengerrel könnyedén kinyújthat sima és egyenletes tésztalapokat. Ezek alapján mindenféle tészta készül. Általános tanács: ha a tésztához elegendő lisztet adunk, mielőtt kinyújtjuk, nem fog a sodrófához ragadni - így később könnyebb lesz tisztítani is. Ez a géptípus töltött tészták készítésére alkalmas.
Az elektromos készülékek akkor jönnek szóba, ha nagyobb mennyiségű tésztát szeretne készíteni. Például ha azt szeretné, hogy az egész családja és barátai élvezzék a tésztát - hetente többször is? Ebben az esetben egy elektromos tésztakészítő kifizetődő lehet - akárcsak az esti partikra való tésztakészítésnél.
Ez lehet a válasz a következő kérdésre, hogy melyik tésztagépet vegyem meg? A legjobb tésztagép valószínűleg az, amelyik megfelel az Ön igényeinek.
Minőség, design és funkciók - a legjobb tésztagép kiválasztása
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy minőségi tésztagép, hogy könnyedén feldolgozhassa a friss tésztát? A krómozott acéllemez vagy rozsdamentes acél burkolat előnyös. A stabil asztali rögzítők vagy a nagy fesztávolságú rögzítő lábak biztosítják a biztonságos elhelyezkedést az asztalon és a biztonságot.
A tésztagépek további jellemzői közé tartoznak a rozsdamentes acélhengerek és a fa fogantyú. A kétoldalas, két szélességű rögzítő ideális az olyan tészták, mint a fettuccine (6,5 mm) és a tagliatelle (2,0 mm) elkészítéséhez. A különböző vastagságú, állítható gyúrógörgők optimálisak az egyenletes és sima tésztalapokhoz. Egész tésztalapok készíthetők belőle cannelloni, lasagne, ravioli és más töltött tésztákhoz. A rozsdamentes acél nemcsak nemes kialakítású, hanem könnyű karbantartás is.